Влез в акаунта си

Кучешка мода | Аксесоари за домашни любимци

Кучешка мода | Аксесоари за домашни любимци

Аксесоари за домашни любимци – те са по-обгрижвани от всякога. С прекрачването на прага на дома те стават равноправен член на семейството, който получава множество грижи и внимание от всички. Освен жизненоважните храна, вода, ваксини и обезпаразитяване, кучетата се нуждаят и от специални аксесоари.

Аксесоари за домашни любимци – изключително развита в съвременния свят и все по-често можем да срещнем кучета от всякакви породи с интересни дрехи и аксесоари.

Днес решихме да ви споделим няколко интересни факта за кучешката мода, които се надяваме да ви бъдат интересни.

Ето и няколко факта за аксесоари за домашни любимци:

Първият аксесоар за кучета датира от 3100 пр.н.е.  Тогава започват да се правят нашийници украсени с различни камъни и благородни метали. Те са били същински малки произведения на изкуството като най-красивите от тях са се изработвали за домашните любимци на владетелите. Обикновените хора сами изработвали кожени аксесоари за домашните си любимци без излишни украшения.

Началото на кучешката мода:

През 16 в. унгарската кралица Ан дава началото на модата за кучета. Тя решава, че кралските домашни кучета са също толкова важни колкото останалите членове на семейството и трябва да изглеждат достатъчно добре както в ежедневието така и на официални събития в двореца. Дрехите за нейния домашен любимец се шиели от най-добрите шивачи в кралството като са използвали най-качествените естествени материи. Интересен факт е, че кучето й е имало собствено легло с копринени възглавнички, за максимален комфорт. То определено е било кучето с най-изисканите аксесоари за своето време.

Кога става модерно да обличаш своето куче?

Кучетата стават масово домашни любимци през 19 в. Още тогава стопаните им търсят и им изработват специални аксесоари. Владетелите в английски двор са известни от столетия със своята любов и внимание към кучетата.

Любопитен факт е, че след прием първата работа на кралица Виктория била да изкъпе кучето си. Други кралски особи обличали домашните си любимци с дрехи, които отиват на тяхното собствено облекло, за да бъдат в максимален синхрон.

Защо аксесоарите за домашни любимци са важни за здравето на кучето?

Знаете ли, че някои малки породи кучета наистина имат нужда от ботуши за зимните си разходки. Този важен аксесоар предпазва деликатните им лапички от измръзване.

аксесоари за домашни любимци

Едни от най-купуваните аксесоари за кучета са нашийниците, разбира се. Следвани от различните щипки, шноли и ластичета, с които се правят прически на малките кокетни кученца.валидност на винетка

Кой е най-скъпият аксесоар за домашни любимци?

Най-скъпият аксесоар за кучета е каишка с диаманти и златен медальон  на цена от над 1 милион долара. Бижуто е изработено от прочутият бижутер Стивън Уебстър като то е най-предпочитано от собствениците на големи и средно големи кучета.валидност на електронна винетка

аксесоари за домашни любимци
  • Знаете ли, че англичанката Керън Дени поръчала на териера си Дени каишка с вграден часовник Ролекс. Аксесоарът на кучето й се оценява на стойност от 4000 долара и неминуемо е един от най-оригиналните в света.
  • Модният гигант Версаче също предлага изключително атрактивни аксесоари за кучета. Един от тях е златна купичка за хранене на стойност от 754 долара.
аксесоари за домашни любимци
  • За истински пристрастените към скъпи и оригинални аксесоари за кучета британска компания създаде легло с камъни Сваровски. Всяко камъче е ръчно зашито, а общият им брой е приблизително 95 000. Цената на този уникален кучешки аксесоар е 18 000 долара.

Изобилието от всякакви аксесоари за домашни любимци е толкова голямо, че истинските ценители имат отделни стаи, в които ги съхраняват. Все пак не забравяйте, че кучето ви няма нужда от скъпи дрехи и множество играчки, а само от изключително внимание и любов.

Ако искате да научите Кой е най-големият зоомагазин в света, прочетете нашата статия.

Вижте още предложения от Petworld.bg:

10 неща в нашия дом – отровни за домашните любимци

Домашен любимец – подходящ ли е за съжителство с деца?

Как да поддържаме дентална хигиена при кучето в домашни условия?

скандинавски мъх картинаfydjob.com

Научи още за домашния любимец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *