Влез в акаунта си

Възпитание на куче | Как да положим основите?

Възпитание на куче | Как да положим основите?

Възпитание на куче – първата крачка към успешното ни съжителство. Обучението му е в основата на силната връзка и пълноценния му живот.

Ето защо е изключително важно да предприемем някои базови правила. Кучето е най-добрият приятел на човека и заслужава също токова добри грижи.

Всички знаем, че за да поддържаме здравния статус на четириногите ни приятели на добро ниво, трябва да се информираме регулярно. Хубавото е, че всеки от нас намира своя доверен ветеринар и има възможност да отправи всичките си въпроси.

Когато става въпрос за обучение и възпитание е редно да се запознаем обстойно със спецификите на породата на нашия любимец. Следва да инвестираме необходимото време, енергия и търпение, за спокойствие и дълго разбирателство.

Днес, ние от Petworld.bg, ще ви представим някои от задължителните правила, които да приложите при възпитание на куче.

възпитание на куче

Възпитание на куче – защо е необходимо?

Голяма част от собствениците на домашен любимец не намират за необходимо да обременяват кучетата си с научаването на различни команди.

Истината е, че сдобивайки се с животинка, вие поемате сериозен ангажимент към отглеждането му. Кучетата се характеризират със силната си привързаност към своите стопани, което налага възприемането на член от семейството, като негов „господар“.

Всички знаем, че разходките, храненето и игрите не са единствените ни ангажименти към любимците ни. Необходими са регулярни посещения при ветеринар, урегулирано хранене и проследяване на телесното тегло, редовно обезпаразитяване и ваксинация и още много други.

Кучетата са изключително импулсивни и често се разсейват. Тези им качества могат да доведат до множество проблеми, като консумация на отрова, загубване, среща с агресивни себеподобни и излизане на път.

Поради ред причини, ние от Petworld.bg, съветваме да пускате кучето си от повода само на предвидени места или далеч от опасности.

възпитание на куче

Възпитание на куче – първи стъпки

Стъпка 1

Задължително, животинката следва да има собственик, който да възприема за нещо повече от себе си. Изберете член от семейството, който няма да се поддаде на милите „кучешки очи“ и да се смили да го храни с човешка храна.валидност на електронна винетка

За възпитанието на куче е необходимо постоянство и последователност. Нека командите и обучението да са основна задача на един човек. По този начин четириногите няма да се двоумят кого да слушат, а ще изпълняват чинно най-доброто за тях.

Стъпка 2

Създайте му специален кът. За да се радвате на спокойствие докато вечеряте е важно, любимецът да знае, че има едно място в дома, където то се храни и пие вода. Избягвайте да го премествате в различни помещения. Това ще го обърка.

Стъпка 3 при възпитание на куче

Кът за спане. Независимо от това, дали кучето разполага със собствено легло, кошче или друго, се уверете, че то ще стои на определено място. Логиката е идентична със Стъпка 2. При бебетата кучета, наличието на собствено местенце ще помогне да избегнат стресови ситуации и ще се чувстват защитени. За да го научите на това къде е неговото място е редно ако заспи на друго място да го пренесете внимателно към неговото легло.валидност на винетка

Стъпка 4

Хигиенни навици. Когато настъпи моментът за извеждане навън не забравяйте да го похвалите след свършената работа. Тези действия ще му покажат, че правилното място за изхождането му е извън неговия дом. Постепенно ще се изгради и навикът.

възпитание на куче

Стъпка 5 при възпитание на куче

Игрите. Всяко малко пале има нужда от играчки. При растежът на зъби имат нужда от различни дъвкателни играчки. В този период често животинката прибягва към всякакви предмети. Ако забележите, заменете неподходящия предмет с негова играчка.

Бъдете искрени, прями и постоянни в комуникацията с любимеца си. Това ще създаде сила на и устойчива връзка, която ще се отблагодари с вярност и любов във времето. Не забравяйте, че любимците ви са представители на определени породи, които се характеризират с различни специфики. Важно е да се съобразявате и да прилагате различни стратегии спрямо кучешката индивидуалност на любимеца си.

Вижте още предложения от Petworld.bg:

10 неща в нашия дом – отровни за домашните любимци

Домашен любимец – подходящ ли е за съжителство с деца?

Как да поддържаме дентална хигиена при кучето в домашни условия?

Нов домашен любимец – Какво трябва да знаем? | Част 1

скандинавски мъх картинаfydjob.com>

Научи още за домашния любимец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *